søndag 1. mars 2015

1. mars og endelig er det vår!

Endelig er årets første vårdag her, SOM jeg har lengtet etter, og ventet på, denne dagen! For når kalenderen sier 1. mars så er det offisielt vår, og til tross for litt snø på bakken så er vinteren tydelig på hell, og endelig er det tid for den mye lysere, varmere, frodige, grønne - HERLIGE - årstiden VÅÅÅR! :D 



Det er nå tid for samle fregner i solveggen igjen, mens bleke vinterkinn nyter den etterlengtede varmen fra vårsola. Huset fylles med skarpt og vakkert sollys som flommer inn vinduene og fyller huset med rikelige mengder herlig dagslys igjen. Hagen våkner sakte men sikkert til liv, bjørketrærne får endelig grønne små museører igjen, småfuglene flørter med hverandre i trærne, de kvitrer på inn- og utpust, det drypper fra takrenner og bittesmå "snøras" fra soloppvarmede snøkanter vitner om at nå smelter det fort, vinteren renner snart ut i sluken og igjen er det tid for sol, varme, lys, grønne trær, fargerike blomster, summende humler, duften fra blomstrende trær, lyden av måkeskrik og joggesko, -visst er det en herlig årstid vi går i møte!   



Det dufter så herlig av slike nyutsprungne grønne blader! Hvilken tresort du velger å ta inn spiller ingen rolle, -de vil spire etter en stund i vann inne i varmen uansett. Dersom du henter inn epletre-greiner eller syrinkvister kan det hende du også får dem til å blomstre, heggkvister like så. Vakre er de også slike enkle kvister med grønne vårfriske blader på, også minner de om at også trærne i hagen vil våkne til liv igjen om ikke lenge!   

Hos oss er det gråvær i dag, men det gjør ingen verdens ting, for det er deilig vårmildt ute og vindstille. Jeg har altandøren på gløtt for å kunne høre snøen smelte og fuglene kvitre, vil helst ikke gå glipp av et eneste vårtegn! ;) 

Følg gjerne Glassveranda på Instagram, og/eller Facebook også, ha en fin søndag, og så en riktig fin VÅRuke! :0)

Stor klem, Ann,
Glassveranda.

Følg gjerne Glassveranda på Facebook for regelmessig påfyll av inspirasjon til hus, interiør og uterom:


Ingen kommentarer: